Resultaat na 1 behandeling
Mogelijk als éénmalige behandeling of in kuurverband om uw huid een flinke boost te geven.

specifieke huidverbeterings-behandelingen

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische peeling om dode huidcellen te verwijderen waarbij de huid onder vacuüm wordt behandeld met een continu stroom van micro-kristallen. De kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide en geven geen beschadigingen aan de huid. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. De huid krijgt meer zuurstof en de regeneratie verhoogt enorm wat een zeer sterke anti-aging geeft. Om de afvoer van de dode huidcellen te versnellen en tevens de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren wordt binnen de dermatologie en de huidtherapie veelvuldig gebruik gemaakt van de techniek microdermabrasie voor de volgende indicaties:
- Futloze, droge en ruwe huid
- Pigmentvlekken (niet hormonaal)
- Zonbeschadigde huid
- Actieve acne huid, vette huid
- Acné littekens
- Fijne lijntjes, verslapte huid en ondiepe rimpels
- Verstopte, vergrote poriën
- Littekens
- Rokershuid

F.A.Q. MIcrodermabrasie

Hoeveel microdermabrasie behandelingen zijn er nodig?

Dit is een beetje verschillend per persoon en leeftijd. Als we ouder worden gaat onze celdeling trager worden waardoor we dan ook meer behandelingen nodig hebben. Een indicatie is 6 behandelingen tot ongeveer 40-45 jarige leeftijd en bent u ouder dan is het gemiddeld 7-10 behandelingen.

Hoeveel behandelingen mag u ondergaan?

U mag maximaal 2 kuren per jaar volgen. Daarna gaat u tussentijds het resultaat onderhouden met 1 behandeling per 4-6 weken. Als u een kuur volgt mag u 1 keer per week een behandeling ondergaan.

Hoe ziet uw huid eruit direct na de behandeling?

Het kan zijn dat uw huid er even rood uitziet direct na de microdermabrasie behandeling maar dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is.

Wat na een microdermabrasie behandeling?

Uw huid is nu heel goed in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is het belangrijk om goede producten met hoge percentages werkstoffen te gebruiken. Hierover krijgt u een advies tijdens uw behandeling. Omdat uw huid nu ook iets gevoeliger is geworden voor UV-straling is het belangrijk om dagelijks een dagcreme met UV-bescherming (SPF) te gebruiken.

Wat mag niet na een microdermabrasie behandeling?

Ga niet in de felle zon zitten 2-4 weken na de behandeling. Zorg ervoor dat u dit ook minimaal 2 weken voor de microdermabrasie behandeling niet doet. Daarnaast is het beter om de eerste week niet te gaan zwemmen in chloorwater.

Maak vandaag nog een afspraak voor uw behandeling

frequentie

Gedurende 5 weken 1 maal per week

Max. 2 kuren per jaar

specifieke huidverbeterings-behandelingen

Micro-needling

Het grote voordeel van Micro-needling is, dat de beschermende functie van de opperhuid niet aangetast wordt. Micro-needling kan toegepast worden op het gehele gezicht, bepaalde gezichtszones, hals, decolleté en zelfs heel gericht op individuele rimpels.

Hoe werkt micro-needling?

Door middel van ultra dunne naaldjes maken wij microperforaties in de huid. Het lichaam beschouwt deze vrijwel onzichtbare microperforaties als een huidbeschadiging en het natuurlijke herstelmechanisme van de huid treedt in werking. Tevens wordt de aanmaak van collageen en elastine door de huid zelf geactiveerd. De huid wordt van binnenuit door regeneratie hersteld en opgevuld. Bovendien worden werkzame stoffen in de huid gesluizd. Deze worden aangepast op uw huidconditie.

Nazorg

Dit is een beetje verschillend per persoon en leeftijd. Als we ouder worden gaat onze celdeling trager worden waardoor we dan ook meer behandelingen nodig hebben. Een indicatie is 6 behandelingen tot ongeveer 40-45 jarige leeftijd en bent u ouder dan is het gemiddeld 7-10 behandelingen.

Indicaties

- fijne rimpels en lijntjes
- littekens vb van acné
- hypertrofisch en atrofisch litteken/ verdikt of verdund weefsel
- huidverstrakking
- grove poriën
- striemen (striae)

specifieke huidverbeterings-behandelingen

Masque Lumière / lichttherapie Masker

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van het Serum Lumière. Dit serum bevat Hyaluronzuur en het Filaggrine- verhogende extract uit Fagus Sylvatica. Samen zorgen deze voor een optimaal gestructureerde vochthuishouding in de bovenste lagen van de huid. Dit creeert een mooie huidbarriere, waar het licht gelijkmatig door naar binnen kan vallen, om de diepere lagen van de huid te bereiken. Zo krijgt u een optimaal egaal resultaat.

De werking van Masque Lumière is gebaseerd op verschillende lichtfrequenties in de kleuren rood, groen en blauw. Deze specifieke lichtgolven gaan een interactie aan met net biologisch systeem van uw huid. Dit wordt fotobiostimulatie genoemd. Vergelijk het met de wijze waarop een plant de energie van de zon opvangt om te groeien, de zgn. fotosynthese. Een ander voorbeeld voor een soortgelijk proces in de huid is de aanmaak van Vitamine D, hetgeen ook onder invloed van zonlicht plaatsvindt.

Bij Masque Lumière zal het licht van het masker een gunstige specifieke interactie hebben in uw huid. Verschillende kleuren hebben verschillende werkingen, allemaal in voor het lichaam "bekende" frequenties van zichtbaar licht. Dat is het meest ideaal, omdat er dan geen schadelijke effecten t.g.v. een "agressieve golflengte plaatsvinden. Het licht van Masque Lumière zorgt naast een verhoging van de energieproductie van de huidcellen ( via ATP) voor een gunstige invloed op de diverse groei- en ontstekingsfactoren en het zuurstofniveau in de huid.

Bijwerkingen

Masque Lumière is zeer veilig door het gebruik van zichtbaar licht. Het masker is bedoeld voor mensen die in de basis een goede gezondheid hebben.

frequentie

Optimaal is een kuur van 10 behandelingen, waarvan 2 behandelingen per week.

Advies voor thuisgebruik: Wij adviseren het gebruik van het Serum Lumière dagelijks onder uw dag en nachtcreme om de werking optimaal voort te laten duren.

Rood licht

Huidverjonging / Huidverbetering

Groen licht

Littekens en wondgenezing, hyperpigmentatie

Blauw licht

Acné

Contra-indicaties

Wanneer men bepaalde medicijnen neemt, moet het gebruik ervan minstens een week geleden zijn gestaakt, voordat men Masque Lumière gebruikt. Dit geldt voor: Antibiotica, Antidepressiva (waaronder St. Janskruid) Isotretinoine (Roaccutane). Ook bepaalde auto-immuunziekten, zoals Lupus Erythematodes, zijn een contra -indicatie.

Behandelschema

- Reinigen van de huid
- Dieptereinging
- Fruit Acid Peel Mask
- Serum Lumière
- Masque Lumière
- Transparant collageen masker

specifieke huidverbeterings-behandelingen

Fruitzuurbehandeling

Fruitzuurbehandeling van 30%. Deze peeling is zeer geschikt om pigmentvorming, littekens, oneffenheden, slappe huid, acne en huidveroudering te behandelen. Medex-fruitzuurpeeling a-HYCID is een kuur van min. 5 tot max. 10 behandelingen. Na deze kuur zal uw huid er egaler, strakker en gezonder uitzien. De peeling met a-HYCID bevat o.a.: melkzuur (komt voor in fruit- en melkproducten zoals yoghurt), citroenzuur (komt voor in citrusvruchten en planten) en wijnsteenzuur (komt voor in fruit (bijvoorbeeld druiven) en oude wijn) Deze fruitzuurpeeling versnelt het natuurlijk vernieuwingsproces en zorgt voor verbetering van elastische eigenschap van de huid. Fijne lijntjes vervangen, de vochtigheidsverhoging en structuur van de huid wordt verbeterd.

De fruitzuurpeeling wordt afgestemd op je persoonlijke huidtype en behoefte van de huid. Om de huid te laten wennen aan de fruitzuurpeeling wordt aan het begin van de behandeling thuis een 10% gel aangebracht (het best ’s avonds). Na tenminste twee weken kan de peeling met een hoger geconcentreerde 30% fruitzuurgel in de salon plaatsvinden (duur van 4 tot 10 minuten) al naar gelang van het behandelschema. Deze peeling kan éénmalig of in kuurverband worden gedaan.

Medex-fruitzuurbehandeling

Voor de bescherming en verzorging van de zich vernieuwende huid tegen UV straling zal gedurende de gehele peeling periode a-Hycid Spezialpflege gebruikt moeten worden. De Medex-fruitzuurbehandeling bestaat uit:

- Reiniging met de spezialreiniger
- Peeling gel a-HYCID 30%
- Neutralisatie van de huid-Spezialpflege

De Medex Fruitzuurpeeling is een zeer professionele behandeling waarbij de vakkundigheid van schoonheidsspecialisatie en de medewerking van de klant centraal staan.

Voor wie is de behandeling geschikt?

- acné en littekens
- oudere huid (fijne rimpeltjes verzachten)
- droge huid
- ouderdomsvlekken
- hyperkeratose (overmatige verhoorning van de huid)
- hyperpigmentatie (oppervlakkige pigmentvlekken)
Let op: Deze behandeling kan alleen van oktober tot mei plaatsvinden in verband met de kans op overmatige blootstelling aan zonlicht.

Producten voor thuisgebruik:

- a-Hycid Gel 10% pH 3.8, 50 ml
- a-Hycid Spezialpflege (dagcreme) met UVA en UVB-filter 50 ml

specifieke huidverbeterings-behandelingen

Bindweefselmassage

Bindweefsel kun je vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er als het ware uit. De huid wordt slapper en dat heeft tot gevolg: rimpels!

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling. De bindweefsel- massage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acné te verbeteren en/of te verminderen.

Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een frisse uitstraling.

frequentie

Afhankelijk van de doelstelling, uw huidconditie en de behandelindicatie wordt de behandelfrequentie vastgesteld. Meestal zijn zes tot twaalf behandelingen nodig. De bindweefselmassage geeft in kuur vorm het beste effect. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Een kuur bestaat uit 1 x per week bindweefselmassage gedurende drie weken, met daarna een rustpauze van drie weken (de massage werkt in deze drie weken nog door). Hierna weer drie weken, 1 x per week behandelen.

Om het effect te onderhouden wordt aanbevolen om vervolgens 1 x per 6 weken terug te komen.

Indicaties

(Indicaties die baat hebben bij bindweefselmassage)
– degeneratie van de huid (teruggang in conditie en functie van weefsels)
– voorbehandeling van cosmetisch-chirurgische ingrepen
– congestieve huid (rode gestuwde huid)
– huidveroudering
– rimpels en plooien
– verslapte huid
– rokershuid
– slecht doorbloede huid
– acné (zonder actieve ontsteking)
– couperose

Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:

– Verbetering van de huidconditie
– Stimulering van de huid doorbloeding
– Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen
– Opnameverbetering van werkstoffen
– Bevordering van de celdeling
– Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
– Verbetering van de huidstructuur en huidteint
– Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens

specifieke huidverbeterings-behandelingen

Acnébehandeling

De acnébehandeling lijkt het meest op een ‘normale’ gezichtsbehandeling. Op een acnéhuid kan echter geen massage worden uitgevoerd. Tijdens deze behandeling wordt gewerkt met de producten uit de Purus Acné lijn van Medex. Je ziet reeds een duidelijke verbetering na één behandeling.

Deze behandeling bestaat uit:

– een reiniging
– peeling
– vapozone
– onzuiverheden verwijderen (milia en/of comedonen)
– masker
– dag- of nachtverzorging